domenica 3 febbraio 2013

«Καρναβαλοτάξιδο» του Γκρουπ 94 στο Σαβιάνο

Pubblicazione odierna sul sito Internet di thebest.gr riguardante il Viaggio carnevalesco del Gruppo 94

Στην Ιταλία πρόκειται να ταξιδέψει μια καρναβαλική συντροφιά από την Πάτρα, με στόχο τη συμμετοχή της στο Καρναβάλι του Σαβιάνο, μιας κωμόπολης της Νότιας Ιταλίας, λίγο έξω από τη Νάπολι. Πρόκειται για μια 40μελή αντιπροσωπεία από το «Πλήρωμα 94» που από την Παρασκευή 8 μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει το «6ο Καρναβαλοτάξιδο».

Τα «Καρναβαλοτάξιδα» είναι ένας θεσμός που το «Πλήρωμα 94» καθιέρωσε το 2008 και έχουν σαν προορισμό τους πόλεις με αποκριάτικο ενδιαφέρον και στόχο τους τη μεταλαμπάδευση στοιχείων του Πατρινού Καρναβαλιού, τη συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα και την ανταλλαγή εμπειριών. Ήδη η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πλήρωμα 94» (που ξεπήδησε από τα σπλάχνα του Πατρινού Καρναβαλιού και αποτελεί συνέχεια της ομώνυμης Καρναβαλικής Ομάδας) έχει ταξιδέψει με αυτό τον τρόπο σε Τρίκαλα, Λαγανά, Μεσολόγγι, Αθήνα και Ζάκυνθο.

Το «Καρναβαλοτάξιδο» στο Σαβιάνο είναι το πρώτο εκτός Ελλάδος και χαρακτηρίζεται από μια σειρά καινοτομίες. Οι πατρινοί ταξιδιώτες θα φιλοξενηθούν στην ιταλική πόλη από ντόπιους καρναβαλιστές, θα συμμετάσχουν μαζί τους στα καρναβαλικά δρώμενα της πόλης και θα παρελάσουν ως τιμώμενη αποστολή στις δύο παρελάσεις του Καρναβαλιού του Σαβιάνο. Η εκδρομή στην Ιταλία θα εμπλουτιστεί και από άλλες δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος (μονοήμερη εκδρομή στη Ρώμη, ξενάγηση στην Πομπηία, επίσκεψη στη Νάπολι και στο Αλμπερομπέλο, συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας κ.α.).

Το «6ο Καρναβαλοτάξιδο» που οργανώνει το «Πλήρωμα 94» για φέτος θα αποτελέσει την πρώτη φάση μιας ενδιαφέρουσας ανταλλαγής, καθώς αντίστοιχη 40μελής αντιπροσωπεία από την πόλη του Σαβιάνο θα ταξιδέψει ως την Πάτρα τον προσεχή Μάρτιο, θα φιλοξενηθεί με τη σειρά της από μέλη και φίλους του Πληρώματος και θα συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, το τελευταίο τριήμερο.

Σημειώνεται πως το «Πλήρωμα 94» προγραμματίζει ήδη και το «7ο Καρναβαλοτάξιδο» με προορισμό την Ζάκυνθο, για το τριήμερο 1-3 Μαρτίου 2013. Στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=xMLMnPP54QM έχει ήδη αναρτηθεί το ομώνυμο με τη δράση τραγούδι («Καρναβαλοτάξιδο»), οπτικοποιημένο με υλικό από τα προηγούμενα αντίστοιχα καρναβαλικά ταξίδια.


1 commento:

panitaliano ha detto...

http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=88496&srv=14